Societat 05/12/2020

El Consell destina 180.000 euros a les empreses i particulars afectats pel cap de fibló de la serra de Tramuntana

Les ajudes es podran demanar fins dia 22 de gener

Ara Balears
1 min
Les conseqüències del cap de fibló. / IBANAT

PALMAEl Consell de Mallorca destinarà 180.000 euros a ajudes per reparar els danys causats pel cap de fibló del 29 d'agost a la serra de Tramuntana. En concret, 120.000 seran per als particulars i 60.000 per a les empreses agropecuàries. Cal recordar que les zones més afectades pel temporal van ser Banyalbufar, Esporles i Valldemossa.

Les ajudes es podran demanar fins dia 22 de gener. El Consell insular apunta en una nota que la partida destinada als particulars també inclou entitats sense ànim de lucre, comunitats de béns i agrupacions de persones físiques.

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcias, ha recalcat que, per facilitar que es beneficiïn el major nombre possible de damnificats, s'ha establert un període de sol·licituds de 30 dies hàbils en lloc de l'habitual de 15 dies. "Hem ampliat el termini a 30 hàbils, tot i que normalment és de 15 dies, amb l'objectiu de facilitar que tothom tingui temps de demanar l'ajuda", ha explicat Garcías, qui també ha assenyalat que se subvenciona un màxim de 5.000 euros per sol·licitud i que es finançarà el 100% de la reparació dels danys, si no supera aquesta quantitat.

stats