Societat 17/03/2020

El Ministeri ajorna la Selectivitat

La setmana que ve a la videoconferència sectorial en la qual participaran els consellers autonòmics s'aprovaran les mesures educatives específiques arran la crisi del coronavirus

L. V. / M. Fuster
2 min
Imatge d'arxiu de la Selectivitat a les Illes Balears. / ISAAC BUJ

Barcelona / PalmaLes Proves d'Accés a la Universitat (PAU), que a Balears s'havien de fer els dies 9,10 i 11 de juny, han quedat ajornades. Segons ha informat el Ministeri d'Educació i Formació Professional en una nota, s'ha decidit "l'ajornament de la prova d'accés a la universitat" després d'una reunió de representants del govern espanyol, les comunitats autònomes i els rectors de les universitats espanyoles que ha durat gairebé quatre hores.

Per part de les Illes Balears, han participat en la videoconferència els directors generals d'Educació Antoni Morante i Toni Baos. Segons la Conselleria d'Educació, es tracta d'un primer acord que previsiblement es concretarà en mesures educatives específiques per dur a terme durant aquest estat d'alarma decretat pel coronavirus. La setmana que ve es farà una videoconferència sectorial en la qual participaran els consellers de totes les comunitats autònomes, entre ells el de les Illes, Martí March. En aquesta reunió virtual també es donarà una solució a n'anul·lació de les pràctiques de Formació Professional.

Educació i RTVE estudien emetre continguts educatius per la televisió mentre duri el confinament

El Ministeri d'Educació i Formació Professional i Radio Televisió Espanyola (RTVE) estan estudiant la possibilitat d'emetre continguts educatius a La 2. Intenten, així, pal·liar la suspensió de l'activitat lectiva a tots els centres educatius decretada pel govern espanyol per contenir el coronavirus. La suspensió que afecta vuit milions d'estudiants. Segons ha avançat El País, els materials procediran de la plataforma de l'Institut de Noves Tecnologies i de Formació al Professorat del Ministeri d'Educació, i de la cessió d'editorials.

La mesura serviria per tancar la bretxa digital que hi ha entre els alumnes amb menys recursos, perquè no tots tenen ordinador ni accés a internet però, en canvi, la majoria tenen un televisor a casa.

Hi ha molts centres que han decidit fer arribar continguts acadèmics en línia als alumnes, perquè aquest tancament durant 15 dies no sigui un temps perdut.

stats