Societat 28/10/2021

Ajornen el macrojudici dels 72 acusats per narcotràfic fins l'any que ve i es preveu que duri tres mesos

ARA Balears
1 min
Audiència Provincial de Palma

PalmaL'Audiència Provincial de les Balears farà del 10 de gener al 30 de març el macrojudici contra els 72 acusats de diferents clans de narcotràfic de Mallorca, si bé encara no s'ha decidit una ubicació per acollir aquestes sessions, atesos els problemes d'espai en les dependències judicials per dur a terme un judici d'aquestes característiques. Els 72 acusats han estat citats aquest dijous a la Secció Primera de l'Audiència, on s'ha fet una vista prèvia.

La Fiscalia demana penes que, en conjunt, sumen 490 anys i mig de presó. Les condemnes individuals van des dels quatre anys i mig fins als 12 anys, si bé per a la majoria es demanen sis anys i cinc mesos de presó. A més, el Ministeri Públic demana per a ells multes que van des de 1.200 euros a 1,2 milions.

Per a la vista d'aquest dijous, l'Audiència ha hagut d'habilitar tres sales al Palau de Justícia per poder acollir tots els processaments. El públic, inclosa la premsa, no hi tenia permesa l'entrada. La vista ha obligat a muntar un dispositiu policial de seguretat als voltants de l'edifici. Per assegurar un major control de l'entrada, els agents han habilitat dos cordons policials mentre els acusats hi accedien de manera ordenada, passant per un control de metalls.

A primera hora del matí, un dels acusats ha increpat la premsa mentre arribava i la Policia hi ha hagut d'intervenir. Després, en sortir del jutjat, alguns dels acusats han insultat la premsa, mentre que uns altres s'han tapat el rostre per evitar que els gravassin.

stats