Denuncien l'agressió a un treballador trans a Formentera

La víctima va anar a la Guàrdia Civil per denunciar els fets, però no van considerar que hi hagués agressió perquè no presentava "ferides ni sang"

El sindicat CGT ha denunciat aquest dilluns el propietari d'un restaurant italià de Formentera per agredir un treballador per la seva condició de trans. L'entitat sindical ha explicat en un comunicat que els fets van ocórrer divendres, quan el restaurador es va dirigir a l'empleat amb termes transfòbics "i al·ludint reiteradament a la seva condició".

A més, assenyalen que el propietari de l'establiment va manifestar que no li pagaria pel treball exercit durant la setmana. Des de CGT critiquen que una vegada que la víctima va anar a la Guàrdia Civil per denunciar els fets, aquesta no va considerar que hi hagués agressió perquè no presentava "ferides ni sang". Així mateix, l'informe mèdic, en què s'indicava que la víctima presentava una crisi d'ansietat, "no era suficient per considerar-ho agressió", expliquen en la nota.

Finalment, la víctima, per mitjà de l'associació LGTBIQ+ La Llave del armario, ha posat els fets en coneixement del Govern balear, que ho comunicarà a la Direcció General de Treball i a Inspecció laboral perquè s'iniciï el procés d'acompanyament de la persona agredida, basant-se en la Llei balear contra la discriminació del col·lectiu.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF