Societat 28/04/2021

Tretze detinguts per una agressió homòfoba a un home d’Alacant que necessitarà fins a tres operacions

Als acusats, nou dels quals menors, se’ls imputen delictes d’odi, lesions greus i robatori amb violència

Ara
2 min
Una unitat de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu

ValènciaTretze joves d'entre 14 i 19 anys, nou dels quals menors, han sigut detinguts acusats d'una agressió homòfoba a un home de 43 anys per la seva condició sexual el febrer passat a Alacant. El van perseguir, li van clavar puntades i cops de puny a la cara i a la resta del cos i li van causar greus lesions, a més d'intentar furtar-li les pertinences.

La víctima va patir fractures al septe nasal, en un pòmul i al fèmur, i va haver de ser operat d'urgència dues vegades. Actualment està pendent d'una tercera intervenció quirúrgica, segons han informat aquest dimecres fonts de la Policia Nacional en un comunicat. Els arrestats –nou menors i quatre majors d'edat– estan acusats dels delictes d'odi, lesions greus i robatori amb violència i intimidació.

Els fets van passar al febrer quan la víctima era en una pineda del Parc Tossal d'Alacant amb dos amics més. Totes tres van ser acorralats per almenys quinze persones, que els van insultar amb expressions com mariques i fills de puta mentre els deien "Us matarem". Dos dels increpats van poder fugir, però el tercer va ser perseguit i acorralat pels atacants, que el van tirar a terra i el van agredir amb puntades i cops de puny a la cara i a la resta del cos, arribant fins i tot a utilitzar un bastó de fusta, segons explica la Policia Nacional. Els agressors també van intentar sostraure-li el mòbil i les seues pertinences, però no ho van aconseguir per la resistència de la víctima.

Després de la denúncia presentada, la investigació es va activar amb agents de la Unitat Família i Dona, que han destacat que ha sigut "tremendament complexa perquè l'home no coneixia cap dels agressors ni tampoc va poder aportar dades dels atacants". Els investigadors comptaven únicament amb un vídeo gravat per una de les càmeres de vigilància del parc, en què es veia fugaçment una part de la persecució relatada per la víctima. Durant les investigacions, els agents van aconseguir descobrir un dels presumptes agressors i posteriorment en van identificar la resta.

Els detinguts han sigut posats a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia d'Alacant i de la Fiscalia de Menors. Un dels arrestats, major d'edat, ha ingressat a la presó. La investigació continua oberta per detenir tres majors d'edat més que ja s'han pogut identificar.

stats