Una veïna denuncia la presumpta agressió a una menor en una escoleta de Palma

La dona ha enregistrat les imatges, en les quals es veu com una treballadora del centre empeny una nina en terra i la increpa

Una veïna de Palma ha denunciat aquest dimarts, a través de les xarxes socials i posteriorment a la Policia Nacional i l'112, la suposada agressió a una nina en una escoleta de Palma per part d'una treballadora del centre.

A les imatges que ha pogut captar la dona es veu com la treballadora de l'escoleta agafa una nina i la porta d'un costat a l'altre del pati, la increpa, la fa seure de manera brusca i –segons ha confirmat la denunciant– li pega una galtada a la menor.

La dona ha assegurat haver enregistrat les imatges després d'haver sentit plorar diversos infants de l'escoleta durant més d'una hora i mitja mentre la treballadora els ignorava asseguda en un racó del recinte connectada al seu telèfon mòbil amb uns auriculars.

En mans de la UFAM de la Policia Nacional

Quan la veïna enregistrava les primeres imatges, ha estat testimoni, sobtadament, de l'agressió i automàticament ha decidit posar-la en coneixement de la Ufam (acrònim castellà d'Unitats de família i dona) de la Policia Nacional i també del Servei d'Emergències 112. 

La dona ha detallat a l'ARA Balears que la Policia Local s'ha personat a casa seva però que, a més, aquest dimecres posarà en mans de la Ufam els vídeos en els quals es pot veure la presumpta agressió a la menor. A més, la denunciant ha assegurat que fa dues setmanes ella i una altra dona varen ser testimonis d'una altra agressió a una menor a la mateixa escoleta, però que "no vàrem tenir temps de capturar perquè ens va agafar per sorpresa". Aquest dimarts, "després de sentir els menors plorant sense aturar durant 1 hora i 40 minuts", la denunciant ha decidit pujar al terrat de casa seva i enregistrar les imatges dels infants mentre ploraven "sense rebre cap tipus d'atenció per part de la treballadora" i que, "per sorpresa", ha "estat testimoni de l'agressió". 

La dona també ha confirmat que els pares de la petita han conegut aviat el succés i, a banda d'anar a cercar la seva filla al centre, han cursat una denúncia a la Policia Nacional. Així mateix, altres pares d'infants alumnes de la mateixa escoleta, situada al carrer Sant Rafel del barri de Son Gotleu, en conèixer la notícia, "també han acudit al centre i se n'han enduit els fills", segons ha confirmat la denunciant.

Reaccions en cadena 

La dona ha fet públiques les imatges en un grup tancat de Facebook, les quals no s'han torbat gaire a ser compartides per nombrosos usuaris de la xarxa social. Entre les reaccions, s'han pogut llegir comentaris com el d'una educadora infantil, que ha donat les gràcies "a la persona que ha decidit enregistrar aquests abusos" i ha expressat que, "com a educadora infantil, m'aterreix que hi hagi monstres com aquest a les escoletes. Tant de bo rebi una condemna forta i mai torni a fer feina amb infants".

Per la seva banda, la Federació d'Escoles Infantils adscrita a PIME-Balears (FEI-PIMEB), després d'haver conegut el cas de la presumpta agressió a l'escoleta de Son Gotleu, ha demanat al Govern "una millora en la regulació dels centres que ofereixen una educació infantil a les Illes per distingir els regulats d'aquells que no ho estan". Segons l'entitat, la presumpta agressió a la menor denunciada aquest dimarts "no pot estar vinculada a les escoles infantils regulades de les Illes Balears", segons ha manifestat la presidenta de la FEI-PIMEB, Francisca Picornell, qui ha lamentat que "la manca d'una normativa fomenta que no existeixi cap tipus de control sobre el benestar dels infants que acudeixen a aquest tipus de centres no reglats".

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF