LA SETMANA QUE M’ESPERA

“Darrerament faig més pastissos de poma que menjar saludable”

La consellera de Salut Patrícia Gómez explica com serà la seva setmana 

Procur començar el dia amb energia, i per fer-ho, per mi, és fonamental anar al gimnàs. Si puc, hi vaig cada dia. És una manera de ser positiva i de transmetre aquest positivisme al llarg de la jornada a tota la gent que m’envolta. M’agrada estar amb gent positiva, per això el meu equip somriu molt i és una cosa que agraesc enormement. Tot i que és cert que als matins tot és més fàcil, als horabaixes ja comença el cansament i als vespres tot em costa més.

Començaré amb il·lusió aquesta setmana, marcada pels actes del Dia de les Illes Balears. Serà, sens dubte, un temps per viure amb emoció l’encontre amb molts d’homes i dones, perquè m’agrada estar amb gent. Escoltar els professionals i qualsevol persona és fonamental en el meu càrrec per poder prendre decisions. Per tant, aprofitaré els actes públics per parlar i escoltar, fet que em transmetrà el pols de com està la seva salut.

Tot i que els dies tenen moltes hores, allò cert és que a mi, com a tanta d’altra gent, no em basten perquè sempre em propòs fer més coses de les que realment caben en el temps que tenc. I entre les coses que m’agradaria fer, hi ha la de cuidar-me més, sobretot tenint en compte que des de la Conselleria feim molta feina per promoure hàbits saludables. Per això, una de les propostes que tenc aquesta setmana és intentar pensar més en l’alimentació i dedicar més temps a la cuina, tot i que, també ho he de reconèixer, darrerament faig més pastissos de poma que menjar saludable!

Si hi ha un dia especial d’aquests dies que venen, és divendres 28. Aquesta jornada farem una macroruta saludable per commemorar el Dia de les Illes Balears. L’any passat s’hi varen ajuntar més de 800 persones! Esper que enguany es repeteixi la participació. Per nosaltres, promoure els hàbits saludables és promoure vida activa, la vida amb energia i il·lusió, i així poder fer front a tot el que ve. Per això, un dels nostres objectius és intentar canviar el model basat purament en l’atenció a la salut per un altre en el qual també tingui molt de pes la promoció de la vida saludable.

Quan arribi dissabte i diumenge, descansaré, però no m’agrada estar sense fer res. Intentaré passejar i fer esport. Tenc tres cans i agraeixen molt poder passejar cada dia. Tanmateix, jo no ho puc fer a diari per la meva agenda, per això quan arribi el cap de setmana sortiré amb les meves mascotes. I és més, anirem a la costa, perquè és una bona manera de juntar dues de les meves passions: els animals i la mar. Segur que també trobaré algun moment per llegir. Em toca cercar un llibre nou. Just ara n’he acabat un que m’ha fet reflexionar molt: Comprender la Democracia, de Daniel Innerarity. M’agradat molt, parla del necessari empoderament de la ciutadania per aconseguir formar una societat realment democràtica.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF