El Govern reestructura l'Agència Estratègica de Turisme per "activar" l'arribada de visitants

Antònia Alomar substitueix Manel Porras i passa dirigir l'ens

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres una reestructuració de l'equip directiu de l'Agència Estratègica de Turisme de les Illes Balears (AETIB) per "reorientar" la política d'estratègia turística exterior i "reforçar" les actuacions dirigides a activar l'arribada de visitants, segons ha explicat la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball en un comunicat.

D'aquesta manera, l'exdirectora de gabinet de la Secretaria d'Estat de Turisme entre el 2018 i enguany, Antònia Alomar, substitueix Manel Porras i passa a dirigir l'agència. Alomar és llicenciada en Història i Relacions Internacionals, màster en Política Comparada per la London School of Economics i màster avançat en Integració i Desenvolupament de la Unió Europea per la Vrije Universiteit Brussel, segons explica la Conselleria.

Alomar ha exercit de consultora independent en diferents gabinets de Brussel·les i també com a consultora de projectes i afers públics de la Unió Europea, a l'APCO WorldWide. La nova directora té una "dilatada" carrera en gestió de polítiques públiques de la UE en plans de sostenibilitat turística i en la captació de fons i recursos europeus per a la realització de projectes.

Manel Porras s'incorpora al capdavant de la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social, un càrrec que ja havia ocupat a principi de legislatura, abans d'ingressar a l'agència de turisme. Porra té experiència prèvia en el món de l'empresa i de la indústria, perquè en la legislatura anterior va exercir de director general de Política Industrial.

D'altra banda, Esther Callizo reforçarà l'AETIB com a directora adjunta de l'organisme, i també impulsarà la comunicació exterior. Callizo ja va ocupar durant la legislatura passada la plaça com a coordinadora de comunicació del Servei d'Ocupació de les Illes Balears i té experiència en l'organització de campanyes i esdeveniments públics. Fins ara Callizo ha exercit com a cap del gabinet de la Conselleria de Model Econòmic.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF