Un de cada tres nins afirma que a la seva classe hi ha assetjament escolar

L'estudi assegura que afecta més les nines que els nins

Un de cada tres nins afirma que a la seva classe hi ha assetjament escolar. En canvi, només un 50% dels joves que varen ser consultats l'any 2016 va afirmar l'existència d'aquest tipus de casos. Aquests resultats són fruit d'unes enquestes realitzades a alumnes i professors que han participat en els programes de prevenció del 'bullying'. 

La majoria dels docents varen coincidir que els problemes d'inseguretat i la baixa autoestima són les característiques principals de l'abusador, seguides de l'agressivitat i el sentiment de superioritat. 

L'estudi assegura que l'any 2017 hi hagut un 11% més de casos de 'bullying' que l'any anterior. A més, ha revelat que aquest tipus d'assetjament afecta més les nines que els nins. També creix el nombre de nins que veuen la unió dels companys com la manera més efectiva de frenar l'assetjament escolar. 

Els insults i les agressions físiques són les formes més habituals d'assetjament i van seguides de deferents formes de pressió psicològica com ara l'aïllament, l'exclusió o la difusió de rumors.    

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF