LA SETMANA QUE M’ESPERA
Societat 30/10/2020

“A la finca faig de pagès aficionat, perquè em relaxa i em fa pensar”

El conseller d'Educació, Martí March, explica com serà la seva setmana

Elena Navarro
2 min
“A la finca faig de pagès aficionat, perquè em relaxa i em fa pensar”

PalmaUna cosa que faig cada dia és telefonar als centres que han tingut algun contagi de coronavirus. Els agraesc la feinada que fan i també els deman com va el curs. Ells em fan alguna petició concreta, que estudiam i miram de resoldre. Abans podia visitar els centres, però ara no ho faig perquè crec que és important que la gent de fora no hi entri.

Als matins, m’aixec abans de les set i faig el trajecte de Pollença a Palma. D’anada escolt les notícies i de tornada, música. No som gens melòman, però m’agrada sobretot la música dels seixanta, setanta i vuitanta. Crec que és la millor que s’ha fet. El músic que més m’agrada és The Boss.

Tot el de Bruce Springsteen ho escolt. Record que, fa un parell mallorquí d’anys, vaig anar a veure’l al camp del Barça i va ser impressionant. Botàvem i es movia tot. Jo, que som del Madrid, pensava: “Mira que si em mor, morir-me al camp del Barça!”.

Aquest dilluns hi ha Consell de Govern, amb punts importants en Educació, com la inversió en 0-3. Després tenc una reunió política sobre la llei d’educació. Dimarts hauré de respondre preguntes de MÉS per Menorca i el PP al Parlament. Crec que sempre som, juntament amb sanitat, dels que rep més preguntes, perquè evidentment l’educació implica molta gent. Després em reuniré amb la Conselleria de Treball per abordar qüestions de formació professional. Dimecres, tenc programat trobar-me via Zoom amb el CESAG i hi ha reunió de la direcció de la Conselleria per parlar sobre els pressupostos.

L’agenda de dijous i divendres encara està per tancar. Les agendes, evidentment, són més mòbils que abans del coronavirus. No hi ha cap dia que dini a una hora normal, acostum a fer-ho en arribar a Pollença, al voltant de les 16 h o les 17 h. Algun dia no din, però procur mantenir unes rutines saludables.

En arribar al poble, solc llegir algun article sobre el covid-19 i, al vespre, de vegades mir la televisió. Vaig a dormir relativament prest, devers les 22 h o 23 h, excepte els caps de setmana, que es pot fer una mica més tard. Llegesc, però menys que abans i vaig més lent. Ara tenc entre mans Tierra Alta, de Javier Cercas, i Reis del món, de Sebastià Alzamora. No mir sèries de les plataformes perquè per a això es necessita temps.

En dissabte i diumenge anam a la finca que tenim a la Vall d’en March. No ho he comprovat, però diuen que teòricament la meva família està allà des que va arribar Jaume I. Quan som allà, faig una mica de pagès aficionat. Em relaxa, em serveix per desconnectar i també em fa pensar.

Als vespres, de vegades anam a sopar amb la meva dona a la plaça de Pollença, a l’aire lliure. També solem anar a concerts i presentacions de llibres, si en fan, o al cinema que organitzen al Club Pollença. Amb la vida que duc, faig tota la feina que puc i mir de gaudir de les petites coses.

stats