Afers Socials destina 475.000 euros a activitats de sensibilització i educació per al desenvolupament

Es financen 20 dels 31 projectes que s'han presentat a la convocatòria d'enguany

La Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de la Direcció General de Cooperació, finança 20 projectes dels 31 presentats en la convocatòria de subvencions per executar projectes de sensibilització i educació per al desenvolupament per a l’any 2019, segons una nota de premsa del Govern.

En total, Afers Socials destinarà 475.000 euros a projectes i activitats de sensibilització i educació per al desenvolupament que es duguin a terme a les Illes Balears per impulsar els valors de la solidaritat, la tolerància, l’equitat i la justícia en l’àmbit de la comunitat balear.

Els projectes estan destinats a activitats adreçades a incrementar la presència de l’educació per al desenvolupament en els àmbits de l’educació formal, la no formal i la informal per generar una consciència crítica, mitjançant activitats programades i materials didàctics adequats. Es tracta de promoure els valors i les actituds solidàries envers els pobles del món, el coneixement i l’anàlisi de les causes de les desigualtats entre països i dels conflictes, el respecte i la defensa de la diversitat cultural, els drets humans i la pau.

També es dona suport a activitats adreçades a la millora qualitativa de la formació dels agents d’educació per al desenvolupament: cursos, seminaris i jornades, entre d'altres, destinats a la població en general o a col·lectius específics. També s'hi inclou el voluntariat de la mateixa organització o de diverses ONG de les Illes Balears conjuntament, mitjançant activitats programades i materials didàctics adequats.

Finalment, hi ha activitats de sensibilització, educació i conscienciació adreçades a divulgar valors d’equitat, justícia, tolerància i solidaritat a la població balear. Es tracta de dur a terme campanyes, actes puntuals i altres activitats que afavoreixin una millor percepció, per part de la societat de les Illes Balears, de la situació sociocultural, política, econòmica i ambiental dels països en desenvolupament, i també de les causes que provoquen aquestes situacions i les desigualtats entre països.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF