Els aeroports illencs operen 337 vols aquest diumenge

Son Sant Joan serà l'aeròdrom amb més trànsit, amb 108 arribades i 109 sortides

Els aeroports de les Balears operaran 337 vols aquest diumenge, 158 dels quals són internacionals i 179 de dins l'Estat, segons ha informat Efe amb dades facilitades per l'organisme gestor d'Aena. El de Son Sant Joan serà el que tindrà més activitat, amb 217 vols, 124 dels quals són internacionals. Hi haurà 108 arribades i 109 sortides des de Palma.

L'aeroport d'Eivissa operarà 94 vols al llarg de la jornada -la meitat arribades i l'altra meitat sortides-, 42 dels quals són internacionals. Per acabar, el de Maó acollirà 26 vols, només dos d'internacionals. Cal dir que en tot el pont del Pilar, de divendres a dilluns, els aeroports de les Balears operaran un total de 1.347 vols: 871 a Palma, 346 a Eivissa i 130 a Menorca. 

PCR obligatòria per als turistes de zones més afectades pel covid-19

Cal recordar que el Govern balear ha començat a pactar amb l'executiu estatal les mesures per establir corredors segurs. Una d'aquestes serà exigir una PCR negativa als turistes procedents de les zones més afectades pel covid-19 quan sigui possible obrir aquests corredors turístics. La prova s'exigirà als viatgers que vinguin de països amb una incidència acumulada a 14 dies superior a 50 casos per 100.000 habitants –en cas contrari, no se n'haurà d'aportar cap–. Els viatgers s'hauran de fer la PCR 48 hores abans del vol.

A partir d'aquests protocols, el govern espanyol començarà a negociar amb els mercats emissors de turistes l'establiment de corredors segurs tot d'una que sigui possible. El Regne Unit i Alemanya seran els països on es focalitzaran els esforços, encara que també es treballarà amb altres, com Itàlia, segons ha informat el Govern mitjançant un comunicat. En el cas de les Balears, la negociació es durà a terme per illes, tal com va plantejar Negueruela fa dues setmanes. 

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF