Els aeroports illencs operaran 359 vols aquest dissabte

A l'inici del pont del Pilar, Son Sant Joan serà l'aeròdrom amb més activitat, amb 114 arribades

Els aeroports de Palma, Eivissa i Maó operaran aquest dissabte 259 vols, 195 dels quals seran internacionals i 164 des de l'Estat, segons ha informat Efe, amb dades facilitades per l'organisme gestor d'Aena. L'aeroport de Son Sant Joan serà el que tindrà més activitat, amb 229 vols, 114 dels quals seran arribades.

Pel que fa al d'Eivissa, hi haurà 92 vols al llarg de la jornada, 46 dels quals són arribades. Per acabar, a Maó s'hi operaran 38 trajectes, la meitat dels quals correspon a arribades a Menorca. En tot el pont del Pilar, de divendres a dilluns, els aeroports de les Illes operaran un total de 1.348 vols: 871 a Palma, 364 a Eivissa i 130 a Menorca.

PCR obligatòria per als turistes de zones més afectades pel covid-19

Cal recordar que el Govern balear ha començat a pactar amb l'executiu estatal les mesures per establir corredors segurs. Una d'aquestes serà exigir una PCR negativa als turistes procedents de les zones més afectades pel covid-19 quan sigui possible obrir aquests corredors turístics. La prova s'exigirà als viatgers que vinguin de països amb una incidència acumulada a 14 dies superior a 50 casos per 100.000 habitants –en cas contrari, no se n'haurà d'aportar cap–. Els viatgers s'hauran de fer la PCR 48 hores abans del vol.

A partir d'aquests protocols, el govern espanyol començarà a negociar amb els mercats emissors de turistes l'establiment de corredors segurs tot d'una que sigui possible. El Regne Unit i Alemanya seran els països on es focalitzaran els esforços, encara que també es treballarà amb altres, com Itàlia, segons ha informat el Govern mitjançant un comunicat. En el cas de les Balears, la negociació es durà a terme per illes, tal com va plantejar Negueruela fa dues setmanes. 

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF