Cancel·len centenars de vols a l'aeroport de Frankfurt per vaga de serveis

Fraport, l'empresa que gestiona l'aeroport de Frankfurt, estima que la vaga hi impedirà la sortida o arribada de prop de 660 vols, cosa que afectarà 76.400 passatgers

Centenars de vols han estat cancel·lats avui a l'aeroport de Frankfurt, el més gran d'Alemanya, a causa de la vaga convocada pel sindicat de serveis alemany Verdi per pressionar en la negociació del nou conveni col·lectiu.

Segons que ha informat AENA, sis dels vols programats per a avui que han estat cancel·lats havien de fer la ruta entre Frankfurt i Palma: tres amb destinació a Palma i tres de retorn a Frankfurt.

Una portaveu del sindicat Verdi ha assenyalat que aquest matí prop de 1.000 empleats de l'aeroport han participat en l'aturada, que es durà a terme entre les 5 i les 18 h locals (3-16 h GMT). El sindicat calcula que el nombre de vaguistes es duplicarà al llarg del dia.

La companyia aèria alemanya Lufthansa ha cancel·lat 800 vols a Frankfurt i als aeroports de Munic, Colònia i Bremen, que també participen en l'aturada.

Segons Verdi, també han secundat la vaga els serveis de preparació d'avions i d'extinció d'incendis, així com del servei de control del tràfic aeri.

El sindicat demanda un augment salarial del 6% per als 2,3 milions d'empleats del sector públic a Alemanya.

La negociació del conveni col·lectiu va començar a final de febrer i la patronal encara no ha presentat cap oferta. La propera ronda negociadora està fixada per als dies 15 i 16 d'abril.

La vaga està convocada solament per a avui, encara que fins al divendres els sindicats han convocat altres aturades en els serveis de trens de rodalies, guarderies o recollida d'escombraries.

A l'aeroport de Munic, el segon més gran del país, Lufthansa ha suspès avui 240 vols nacionals i internacionals, i en el de Colònia, prop de 70.

En els aeroports de Berlín i Leipzig també s'hi han produït cancel·lacions aquest matí a causa de la vaga. 

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF