Treballadors de Son Sant Joan es concentren per reclamar més personal

La vaga indefinida es farà els pròxims caps de setmana fins que l'empresa es reuneixi amb els operaris per arribar a un acord

Els treballadors de l'empresa  Interserve   Contract   Services  SA, que presta el servei de portaequipatges, s'han concentrat aquest divendres migdia a l'aeroport de Palma per continuar la vaga del cap de setmana passat. Dia 31 de juliol varen començar les protestes en contra de les condicions laborals que pateixen d'ençà que es varen reincorporar de l'ERTO.

Els motius de la concentració són "defensar els drets del treballador i mirar pel bé dels companys que encara es troben en ERTO", ha explicat el president del comitè,  Juan  Antonio Santiago. Els empleats de l'aeroport reclamen la reincorporació de més companys al servei. D'ençà que varen poder tornar a la feina en acabar el confinament, tan sols "11 treballadors" d'una plantilla formada per una quarantena de persones s'hi ha pogut reincorporar, ha explicat Santiago.

En aquestes condicions, els operaris no poden garantir un bon servei. Els carros de portaequipatges "queden repartits" per totes les instal·lacions, i els que treballen no poden recollir-los tots i portar-los al seu lloc, a fi de garantir-ne una bona desinfecció, considerant que només tenen "una botella d'esprai i un pedaç" per fer la neteja a mà, ha recriminat el president. Per això, exigeixen "que llevin els  ERTO ", per poder ser més personal, perquè diuen que "hi ha feina per a tothom".

La vaga es farà de manera indefinida cada cap de setmana, fins a poder "arribar a un acord". Segons el president del comitè, l'empresa no fa cas de les seves reclamacions. "Ja han perdut la concessió i ara volen estalviar doblers en personal, per emportar-se'n més", ha explicat Santiago. A més, ha afegit que des d' Aena  tampoc hi han intervingut.

Des que ha començat la vaga, la situació a l'aeroport ha estat la mateixa. Com que no hi ha prou treballadors per encarregar-se dels carros, "sempre hi havia queixes" quan els turistes arribaven i no en trobaven al seu lloc i, per tant, continua tot igual, ha explicat Santiago. Aquest divendres s'han reunit amb xiulets i cartells per reclamar "dignitat, drets i feina" a Aena i Interseve. 

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF