L'aeroport de Palma ampliat consumirà 572.000 metres cúbics d'aigua potable a l'any

El seu consum actual ja és superior a 33 dels 53 municipis de Mallorca

Continua la polèmica al voltant de l' ampliació de l'aeroport de Palma. Terraferida  ha denunciat que després de l'ampliació de l'aeroport, Son Sant Joan consumirà 572.000 metres cúbics d'aigua potable a l'any i ha recordat que el seu consum actual ja és superior a 33 dels 53 municipis de Mallorca. Per a l'entitat ecologista, és "incomprensible" que en una illa "amb greus problemes de subministrament d'aigua potable, amb una població creixent i que ha de dessalar enormes quantitats d'aigua per poder abastir gran part de l'illa, tingui un aeroport amb un consum tan exagerat".

A través d'un comunicat,  Terraferida  ha remarcat que "l'ampliació tindria efectes molt negatius sobre el conjunt de l'illa de Mallorca, que no pot assumir més creixement turístic i immobiliari" i ha explicat que tant aquestes dades com les de consum energètic que feren públic dia 15 de febrer, formen part de "l'anàlisi que estam duent a terme" del document d'Estudi d'Impacte Ambiental (EIA) del projecte d'ampliació de l'aeroport de Palma.

Segons les dades que l'entitat ecologista ha extret de l'estudi, publicat per  Aena, el consum diari de l'aeroport passaria dels 1.325 metres cúbics a 1.569 i han criticat que "l'aeroport no estigui sotmès a cap pla d'estalvi d'aigua i que el Govern no s'hagi pronunciat mai sobre aquest consum tan important, quan això afecta els recursos del conjunt de l'illa".

Terraferida ha fet una crida a la mobilització per a aquest diumenge 1 de març a les 17 h, quan hi ha prevista una concentració davant la Delegació del govern convocada per la Plataforma contra l'Ampliació de l'Aeroport. "Mallorca s'hi juga el futur", han sentenciat.

L'aeroport de Palma tindrà un consum energètic superior al de tota l’illa de Formentera, segons Terraferida


EDICIÓ PAPER 23/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF