Societat 21/12/2020

Aena té programats 12 vols entre les Balears i el Regne Unit aquest dilluns

El govern espanyol va anunciar que reforçarà el control de verificació de les proves PCR als viatgers que vinguin del Regne Unit a ports i aeroports

Ara Balears
1 min
L'aeroport de Palma, el primer dia de restriccions de vols a causa del coronavirus.

PalmaTot i que diversos països europeus han decidit tallar les connexions amb el Regne Unit per intentar frenar la nova soca de covid-19 que s'ha identificat a Londres i al sud-est del país, Espanya no s'ha sumat a aquesta llista i, per tant, s'esperen 201 vols amb el Regne Unit, 12 dels quals faran amb les Balears.

D'aquestes operacions, vuit seran amb l'aeroport de Palma, quatre sortides i quatre arribades, i quatre amb l'aeroport d'Eivissa, dues arribades i dues sortides, segons ha informat l'agència Efe a partir de les dades d'Aena. A Menorca no hi ha previst cap vol internacional aquest dilluns.

De moment no s'estan cancel·lant vols que enllacen amb el Regne Unit perquè Espanya no els ha prohibit. Això no obstant, el govern espanyol va anunciar aquest diumenge que reforçarà el control de verificació de les proves PCR als viatgers que en vinguin a ports i aeroports.

Espanya, França i Alemanya varen demanar a les autoritats comunitàries que adoptin una resposta coordinada sobre prohibir el trànsit aeri amb el Regne Unit, després que diversos països ho hagin fet després que s'hagi confirmat l'aparició d'aquesta variant del virus. Els Països Baixos, Bèlgica, Itàlia i Àustria han decidit prohibir els vols amb el Regne Unit, mentre que Irlanda va imposar restriccions des de la mitjanit passada i Grècia exigirà a partir d'aquest dilluns una quarantena de set dies a totes les persones que arribin des d'allà.

stats