Societat 17/12/2021

Aena, el director de Ports IB i el batle d'Estellencs, guanyadors dels premis Ciment del GOB

Son Bonet Pulmó Verd, la plataforma Reviure Tofla i Terranostra han estat els guardonats amb els premis Alzina

ARA Balears
2 min
L'aeroport Son Sant Joan, a Palma.

PalmaEl GOB ha celebrat al Teatre Municipal Mar i Terra la 41a edició dels premis Alzina i Ciment, que un any més reconeixen aquelles persones, organitzacions o institucions que han destacat per la seva aportació positiva o negativa al medi ambient.

Aena, el director de Ports IB, Xavier Ramis, i el batle d'Estellencs, Bartomeu Jover, han estat guardonats amb els premis Ciment. En aquest sentit, el GOB ha criticat que l'empresa gestora dels aeroports espanyols continua apostant per l'explotació sense límits de les seves infraestructures a Mallorca, ja que ha aprovat una ampliació encoberta de l'aeroport de Palma per arribar als 30 milions de passatgers anuals.

Els premiats amb els premis Alzina.

Per altra banda, exposen que el Pla de Ports que ha presentat l'ens públic autonòmic proposa la construcció de marines seques, rampes i plataformes de ciment a primera línia de la mar, per afavorir el turisme nàutic i la privatització de l'accés a la mar en detriment dels usuaris habituals d'embarcacions d'eslora petita.

Amb tot, el darrer nom que ha estat guardonat per la seva aportació negativa al medi ambient ha estat el batle d'Estellencs. El GOB recalca que Bartomeu Jover ha impulsat un nou planejament urbanístic del municipi que desfigura per complet aquest poble de la Serra, amb creixements prevists fora de mida i nous grans aparcaments a costa de destruir marjades i hortals.

L'entitat ecologista també ha donat a conèixer els premiats per la seva acció positiva al medi ambient. En aquest cas, els guanyadors han estat la cooperativa Terranostra, la plataforma veïnal Son Bonet Pulmó Verd i la plataforma ciutadana Reviure Tofla.

A més, el GOB ha lliurat el premi Alzina Honorífic, que ha estat per a Maria Francisca Sitges Grimalt, que va morir el mes de setembre passat, a 32 anys, deixant un llegat de compromís i implicació en iniciatives col·lectives crítiques d'arrel anarquista i llibertària, i altres iniciatives vinculades al món de l'agroecologia.

stats