Societat 18/12/2020

Els advocats del SUP demanen "la màxima contundència" per jutjar els agressors de Son Banya

L'advocat de l'acusació particular, Eduardo Luna, ha comparegut als jutjats per l'agressió a tres policies nacionals al poblat el 15 de novembre

A. T.
1 min
Un membre del Sindicat Unificat de Policia i l'advocat Eduardo Luna aquest divendres als jutjats d'Avinguda Alemanya

PalmaL'acusació particular en el cas de l'agressió contra tres policies nacionals al poblat de Son Banya el 15 de novembre, representada per l'advocat Eduardo Luna, ha comparegut aquest divendres als jutjats de l'avinguda d'Alemanya per sol·licitar "la màxima contundència" a l'hora de castigar aquesta acció. Luna representa el Sindicat Unificat de Policia (SUP), que ja va avançar el mes passat que es personaria a la causa. Segons ha recordat el lletrat en unes declaracions als mitjans, "més de 70 persones varen participar en aquests fets".

Tot i que encara no poden "qualificar els fets", ha indicat Luna, ha avançat que l'acusació particular "no es quedarà només amb el delicte de lesions", sinó que sol·licitaran el d'"atemptat contra un agent de l'autoritat, que el codi penal considera com a delicte més greu". El lletrat ha assegurat que els fets que relata l'atestat policial "són gravíssims" i, per això, no poden "permetre que persones que ens han de defensar a tots els ciutadans siguin agredides d'aquesta manera i això quedi impune".

Per ara, descarten arribar a un acord amb els agressors, "però és una decisió que han de prendre els funcionaris", ha afegit Luna. "No venim a suplir la funció del ministeri fiscal, però sí que venim a donar garantia als funcionaris perquè tinguin una acusació particular i es defensin els seus interessos". Els tres policies agredits ja han "identificat totalment 10 persones, en les quals han coincidit plenament", ha informat l'advocat, encara que "la porta està oberta a identificar-ne més".

stats