Societat 21/02/2020

Advocats en pràctiques assessoraran ciutadans atesos per Càritas Mallorca

Ho faran amb la supervisió de professionals col·legiats i treballadors socials

Ara Balears
2 min
Càritas Mallorca treballa per ajudar les persones en situació d'exclusió social.

PalmaAlumnes de Dret, a partir del tercer curs del grau de la UIB, faran pràctiques a Càritas Mallorca d'assessorament i resolució de qüestions jurídiques a persones en situació d'exclusió social, amb la supervisió d'advocats col·legiats, segons ha informat l'agència Efe. Aquest projecte es farà en el marc de la 12a edició de la Clínica Jurídica a Càritas Mallorca, que ha començat coincidint amb el Dia mundial de la justícia social, que es commemora el 22 de febrer, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

Les pràctiques duren quatre mesos en aquesta iniciativa que sorgeix de l'acord de Càritas Mallorca amb la Facultat de Dret de la UIB i el Col·legi d'Advocats. Amb la supervisió d'advocats col·legiats, voluntaris en matèria de dret i treballadors socials, els alumnes prenen contacte amb famílies i persones que acudeixen a Càritas per resoldre dificultats jurídiques a diferents àmbits.

L'agència Efe ha explicat que dos alumnes ja han començat les pràctiques, de manera que un dia a la setmana s'entrevisten amb les persones que acudeixen a l'entitat. En funció de la demanda, aniran tramitant la petició a través de les administracions corresponents, sempre amb el seguiment dels advocats i tècnics socials, que valoraran les respostes que donen a les famílies. Les peticions jurídiques que es tramiten a la Clínica Jurídica a Càritas Mallorca solen ser d'àmbits com l'accés a l'habitatge o qüestions relacionades amb estrangeria.

Per als alumnes, aquestes pràctiques suposen no tan sols aconseguir uns coneixements professionals, sinó també un descobriment de les diferents realitats socials que viuen les persones que acudeixen a Càritas, ha destacat l'entitat.

El projecte de Clínica Jurídica, que va néixer el 2012, vol acostar la justícia social als alumnes i sensibilitzar sobre la situació de dificultat de molts col·lectius per accedir a aquest àmbit de la justícia.

stats