Polèmica
Societat 16/08/2022

Un advocat i professor de la UIB denuncia davant la UE el patrocini d'1,8 milions del Consell al Mallorca

La demanda presentada per Toni Bennàssar també va dirigida al Govern i l'Ajuntament de Palma

ARA Balears
2 min
L'Iberostar Estadi en un partit d'aquesta temporada. / ISAAC BUJ

PalmaL'advocat i professor de la UIB Toni Bennàssar ha denunciat aquest dimarts davant la Comissió Europea a les administracions públiques de les Balears (Govern, Consell de Mallorca i Ajuntament de Palma) pels ajuts concedits al RCD Mallorca. En la demanda, presentada a través del portal web de la UE, Bennàssar acusa aquestes tres administracions d'irregularitats en el patrocini d'1,8 milions d'euros del Visit Mallorca Estadi. A més, l'advocat també denuncia l'ampliació de l'ús exclusiu de l'estadi per part del club.

Fa una setmana es va aprovar que l'estadi del Mallorca renovés el nom de Visit Mallorca Estadi gràcies a l'acord de patrocini firmat entre el club i el Consell , tot i els vots en contra de part dels socis de Govern. Aquesta iniciativa de patrocini impulsada per la Fundació Mallorca Turisme ascendeix a 1,5 milions d'euros (sense IVA) i també participen el Govern i l'Ajuntament de Palma, que hi fan una aportació de 500.000 euros i 250.000 euros, respectivament, sobre la quantitat total.

Aquest acord ha provocat una gran polèmica. En aquest sentit, l'absència de la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera , de la reunió entre els tres partits que governen el Consell, per tractar el patrocini de l'estadi del Reial Mallorca, ha provocat l'abandonament de la trobada per part dels dos socis minoritaris, MÉS per Mallorca i Unides Podem. Tant els ecosobiranistes com la formació morada consideren "imprescindible" que Cladera sigui a la reunió pel fet de ser la màxima representant de la institució insular.

La presidenta del Consell ha reaccionat a l'empipament dels dos socis de govern, i via Twitter ha anunciat que ha convocat per a dijous les dues vicepresidentes de la institució -Aurora Ribot (Podem) i Bel Busquets (MÉS)- "i qui considerin oportú de les seves formacions" per abordar l'acord de patrocini de l'estadi de l'equip de futbol illenc. "Amb la màxima transparència i lleialtat al pacte del Consell", ha destacat Cladera.

stats