Societat 13/07/2021

Un adolescent, agredit pel seu pare i el seu germà per la seva orientació sexual

El cos policial va rebre l'avís d'un veí i quan va arribar els va detenir per presumptes maltractaments dins l'àmbit familiar

ARA Balears
2 min
Un cotxe de la Policia Nacional.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut un home de 50 anys i el seu fill menor d'edat a la Platja de Palma per agredir el seu fill i germà, respectivament, de 17 anys, per la seva orientació sexual. Segons ha informat Europa Press, l'atac va ser aquest dissabte a les 17 h al domicili de l'àvia de la víctima, on va començar una discussió arran de la seva condició d'homosexual.

Segons el cos policial, els dos germans es varen començar a empènyer i la víctima va agafar un pal de fregona per defensar-se. Tot i que al principi el pare va intentar intervenir entre tots dos, va acabar agredint el fill gran. Arran dels fets, els agents van rebre l'avís d'un veí i, quan va arribar al domicili, van detenir el pare i el germà petit de la víctima per presumptes maltractaments dins l'àmbit familiar.

Després de conèixer la notícia, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha donat suport al jove a través de les xarxes socials i ha remarcat que es necessita més coeducació i la implicació de tothom "per vèncer l'odi". "És terrible que encara hi hagi qui pateixi per la seva orientació sexual", ha manifestat.

68 casos atesos al SAI LGTBI

Aquest mateix dimarts, el Consell de Mallorca ha informat que el Servei d'Atenció Integral (SAI) LGTBI ja ha atès 68 casos de persones del col·lectiu o familiars d'ençà que es va posar en marxa a final d'octubre de 2020 a Palma, Inca i Manacor. D'aquests, nou varen ser per situacions de LGTBIfòbia, cinc dels quals ja s'han judicialitzat.

Per municipis, 59 de les atencions i acompanyaments s'han fet als centres d'atenció de Palma, 5 a Inca i 4 a Manacor. I, per serveis, 27 d'aquests casos estaven relacionats amb l'àmbit jurídic, 17 amb el psicològic i 16 amb altres àmbits –com ara salut o educació. Cal recordar que al SAI hi acudeixen persones amb necessitat d'assessorament –tant jurídic com psicològic– que pateixen situacions de discriminació o que necessiten informació sobre diversitat sexual i gènere. És un servei gratuït del Consell que gestiona l'associació Ben Amics.

La consellera insular de Presidència, Teresa Suárez, ha lamentat "el rebrot d'agressions a diverses persones amb motiu de la seva orientació sexual" que s'està vivint. "Volem fer una crida perquè tothom conegui el SAI LGTBI del Consell de Mallorca perquè informi qualsevol persona que pensi que pot estar en situació de discriminació o amenaça", ha afegit.

stats