Societat 18/03/2019

Admet 12 anys de presó per matar la seva mare a Ciutadella

Els familiars agredits intentaven evitar-ne el suïcidi

Ara Balears
1 min
Imatge de l'habitatge de la urbanització de Son Blanc, a Ciutadella. / EFE

PalmaEl tribunal del jurat ha condemnat a 12 anys de presó un home per matar la mare a punyalades el 2016 a Ciutadella, per temptativa d'homicidi del seu pare i per ferir el seu germà, uns fets que ha admès i pels quals ha acceptat la pena sol·licitada per la Fiscalia, ha explicat l'agència Efe.

Segons l'escrit d'acusació, la família passava uns dies de vacances a l'urbanització de Son Blanc de Ciutadella quan, després de sopar, el processat, que tenia 26 anys, va partir de l'habitació, agafà un ganivet i va sortir a la terrassa amb la intenció de suïcidar-se.

El seu germà intentà frenar-lo sense èxit i, tot seguit, la seva mare, de 59 anys, va dirigir-se al domicili per impedir-li-ho. Va ser aleshores quan el condemnat va clavar-li 39 punyalades a diferents parts del cos, cosa que li provocà greus ferides i, finalment, la mort.

També clavà un ganivet al seu pare, de 62 anys, que va provar d'aturar-lo, però el processat li acabà clavant dues punyalades al tòrax i una altra a l'abdomen. El seu germà, que va intentar llevar el ganivet a l'agressor, va resultar ferit en una mà.

La Fiscalia ha tingut en compte l'admissió dels fets i l'eximent d'alteració psicològica de l'acusat, de manera que ha rebaixat la petició inicial de 31 anys de presó. El processat s'ha conformat amb una condemna de 8 anys de presó per l'homicidi de la mare, 4 anys per la temptativa d'homicidi del pare i ha admès una multa de 1.500 euros per les lesions causades al germà.

stats