Societat 05/09/2019

Acusen Educació de fomentar el militarisme

L'Associació Professional de Docents d'Eivissa critiquen l'exposició que l'exèrcit farà els dies 25 i 26 de setembre

Ara Balears
1 min
Desembarcament de les tropes espanyoles a Perejil el 2002

PalmaL'Associació Professional de Docents d'Eivissa ha denunciat la promoció que fa la Delegació d'Educació d'Eivissa i Formentera de l'exposició que l'exèrcit durà a terme a Eivissa els propers 25 i 26 de setembre. Segons han informat a través d'un comunicat, aquest acte fomenta el militarisme entre els més petits i la promoció d'un acte militar contradiu el model educatiu actual que pretén "educar el nostre alumnat en la pau, la no-violència, el respecte, la convivència i la solidaritat".

L'APDE ha criticat que aquest acte "convida els infants a entrar en contacte amb armes, vehicles, míssils i altres materials militars", i a més, "hi haurà l'opció de pràctica real de tir, fet més que preocupant".

Els docents de les Pitiüses han demanat a la Delegació d'Educació d'Eivissa i Formentera que retiri aquesta activitat i han definit la promoció d'aquest acte com a "inadmissible" i han sentenciat que "el que necessitam són propostes que fomentin altres valors, allunyats del militarisme i de l'exèrcit, i que fomentin el pacifisme".

stats