Societat 19/10/2021

Els acusats de violar dues joves en un descampat asseguren que tot va ser consentit

La Fiscalia demana per a ells 17 anys de presó, una ordre d'allunyament i que paguin una indemnització

ARA Balears
2 min
Judici a la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears per una suposada violació grupal a Mallorca.

PalmaEls dos acusats d'haver violat dues al·lotes, una d'elles en estat de somnolència, després de dur-les amb el seu cotxe a un descampat després de sortir d'una discoteca de Palma han assegurat aquest dimarts que tot va ser consentit. Segons ha informat Europa Press, els dos joves, de 25 i 27 anys, han dit que les al·lotes varen accedir voluntàriament al cotxe i que una d'elles va arribar a dir que li agradava el conductor.

Segons els seus testimonis, després varen conduir cap a un descampat, on un d'ells ha reconegut que va mantenir relacions sexuals consentides amb la jove mentre els seus amics esperaven fora del cotxe. Quan la mare d'ella li va telefonar, les varen dur al seu domicili, han explicat. Durant el judici també han negat haver abusat de l'altra al·lota o haver-la agredida sexualment, i han assegurat que va dormir tot el temps. En qualitat de testimoni, el porter de la discoteca ha declarat que les dues joves eren clients habituals del local i que eren "bastant conflictives". Tot i això, no ha recordat si les víctimes i els acusats varen sortir junts de l'establiment.

Segons el relat del fiscal, els fets es varen produir el juny del 2016 a les 6 h, quan els dos acusats varen sortir del local on acabaven de conèixer les dues al·lotes. A més dels dos acusats, el Ministeri Fiscal apunta que varen participar en la violació dos homes més que no han pogut ser identificats. Presumptament, els acusats es varen oferir a dur a les joves amb cotxe fins al seu domicili, però una vegada dins del vehicle, varen canviar d'adreça i es varen dirigir a un descampat.

La Fiscalia sosté que, durant el trajecte, els al·lots ja varen fer manifestacions a la jove que estava conscient, dient-li "o a la teva amiga que està adormida o a tu mateixa", mentre la dona intentava protegir-la perquè deixassin de tocar-li els pits. Així mateix, l'escrit assegura que, una vegada arribaren al descampat, els homes varen col·locar a l'al·lota al seient del conductor contra la seva voluntat i tots quatre la varen violar consecutivament mentre ella els demanava que aturassin.

El Jutjat va dictar ordres de protecció en favor de les víctimes el 2016 i el 2018. A més, l'Audiència va fer una vista prèvia el juny en la qual no es va aconseguir cap acord entre la defensa i l'acusació. El Ministeri Fiscal considera que els fets són constitutius d'un delicte de violació i un altre d'abús i demana 17 anys de presó per a cadascun d'ells. A més, planteja una ordre d'allunyament i que indemnitzin les dues víctimes amb 50.000 i 1.000 euros, respectivament.

stats