Els quinze acusats per la peça separada del cas Cursach en demanen l'arxiu del cas

El jutge instructor de la causa ha iniciat els tràmits perquè els jutgi un tribunal de jurat

Els advocats que defensen els quinze acusats d'una peça separada del cas Cursach en demanen l'arxiu del cas per una manca de concreció en les proves dels delictes de suborn i contra la salut pública dels que se'ls acusa.

Aquest divendres han acudit al jutjat d'instrucció número 12, que instrueix la causa, per tal de recollir la interlocutòria de transformació amb la qual s'inicia el procediment d'un judici per jurat.

Els acusats són onze policies locals i quatre empresaris i directius, entre els quals, Bartomeu Cursach, Bartomeu Sbert i el director de Tito's, Jaume Lladó.

Se'ls acusa de forma global pels delictes de suborn i contra la salut pública per unes festes on, suposadament, es convidava a agents de la policia com a mostra d'agraïment per protegir alguns locals.

Era la tercera vegada que el jutge citava els investigats per realitzar aquest tràmit que no ha quedat exempt de polèmica. Els advocats al·leguen que el delicte de salut pública -que s'ha sumat en el darrer moment- no tindria per què ser jutjat per un jurat.

En qualsevol cas aquest seria el segon judici per l'empresari Bartomeu Cursach qui ja ha estat condemnat a vuit mesos de presó per tinència il·lícita d'armes. Preguntat per aquest diari, Cursach no ha volgut entrar en més detalls sobre la seva situació processal, enmig d'un procés "m'han recomanat que no digui res", ha comentat.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF