L'acusat d'incendiar la casa on vivia la seva ex admet que ja l'havia coaccionada

L'home, jutjat aquest dilluns a Palma, presumptament va calar foc a la bugaderia de l'immoble mentre un germà de cinc anys i la mare de la seva exparella hi eren

Un home jutjat aquest dilluns a l'Audiència de Palma per haver calat foc a la casa on vivia la seva exparella ha reconegut que just abans del foc l'havia coaccionada per Instagram perquè volia "dormir amb ella". Com que ella no tenia el telèfon operatiu, ell s'hi comunicà a través de l'Instagram d'una amiga, amb qui ella havia anat a passar la nit. L'acusat va dir: "millor que em cridi, que  si no  la  liaré ". Amb tot, ell nega haver provocat l'incendi, diu que era de festa amb uns amics a  Magaluf . La seva defensa en demana l'absolució, mentre Fiscalia i l'acusació particular li reclamen 11 anys de presó.

Els diferents testimonis de la Policia han assegurat que l'incendi que va tenir lloc en una barriada de Palma l'abril del 2017 a les 6.15 h de la matinada va ser provocat. L'acusat hauria incendiat la bugaderia de la casa on vivia la seva ex, que era de la mare d'ella. En aquell moment la seva exparella dormia a casa d'una amiga, però sí que hi eren el germà de cinc anys i la seva mare. Una hora abans de l'inici del foc varen tenir la conversa per I nstagram  i també, segons la víctima i la seva amiga, ell va anar a la casa i, a més de trucar insistentment a la porta, va pegar potades i crits.

La jove exparella de l'acusat, durant el judici, ha dit que ell l'havia amenaçada anteriorment en diferents ocasions de "cremar-la viva" i no només a ella, també a la seva mare. Per la seva banda la mare de la jove ha explicat que desaprovava la relació, ja que "sabia que l' amenaçava ". A continuació ha explicat que a vegades arribava amb cops "i deia que havia caigut amb la bicicleta". La jove ha explicat que mai havia volgut denunciar l'acusat perquè "estava cega" i perquè "l'estimava", i que ocultava a la seva mare les agressions, però que "l'home li havia arribat a pegar tan fort amb una porta que l'havia deixada inconscient". També ha assegurat que li deia "filla de puta" i altres insults. Afirma que va ser a partir de l'any i mig que va començar el maltractament i que les agressions van anar a poc a poc en augment.

La mare de l'acusat, per la seva banda, ha declarat que en el moment en què se suposa que es va cometre el delicte pel qual  és  jutjat ella va parlar amb ell i li va semblar que era al cotxe amb els seus amics.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF