Societat 10/02/2022

L'acusat de dur una pastera des d'Algèria a Mallorca nega ser-ne el patró

Assegura que ell també va pagar pel viatge

ARA Balears
1 min
Audiència Provincial de Palma

PalmaEl jove acusat de dur una pastera des d'Algèria fins a Mallorca dins una suposada organització criminal ha negat aquest dijous les acusacions. En concret, l'home ha negat ser el patró de l'embarcació que va arribar a Calvià el mes d'agost del 2021, i ha assegurat que ell també va pagar pel viatge.

Segons ha informat Europa Press, la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Palma està jutjant aquest dijous l'home, que s'enfronta a una petició de cinc anys de presó per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers. La Fiscalia sosté que el viatge, amb 16 passatgers, es va fer sense cap mena de seguretat i amb un gran risc de naufragi.

El fiscal sosté que l'home formava part d'una organització amb seu a Algèria dedicada al transport i l'entrada irregular de migrants a Espanya, als quals suposadament cobraven 1.250 euros per viatge. La pastera va desembarcar a la platja de Cala del Mago, a Calvià, però l'acusat va ser localitzat en una altra platja, als voltants de Cala Bella Dona. A més, ressalta que la travessia des d'Algèria va tenir una durada de dos dies i es va fer en una embarcació precària, de petites dimensions i que sobrepassava en excés el nombre d'ocupants.

stats