Societat 08/06/2021

Acaben les obres de millora del ferm de la carretera de sa Pobla a Alcúdia

En aquest projecte s'hi han destinat a un total de 2.115.841,64 euros

ARA Balears
2 min
Un tram de la carretera on s'han fet les actuacions de millora.

AlcúdiaLes obres de millora de la carretera del ferm de sa Pobla a Alcúdia han acabat aquest dimarts. L'actuació s'ha duit a terme per seguretat, ja que la carretera es trobava deteriorada. En aquest projecte s'hi han destinat a un total de 2.115.841,64 euros, i les actuacions, que en principi tenien una durada prevista de quatre mesos, s'han pogut completar en menys d'un mes, apunta el Consell de Mallorca en una nota.

"Hem volgut fer aquesta feina aviat per causar les mínimes molèsties possibles als veïnats, i més tenint en compte que ara es reactiva la temporada. A més de donar resposta a una petició que fa temps que demanen els residents de sa Pobla i Alcúdia, hem aconseguit millorar la seguretat i la comoditat de la via", ha assegurat el conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Iván Sevillano.

Diàriament transiten per aquest indret –de 10,7 kilòmetres de carretera– una mitjana superior als 16.720 vehicles, el 9,5% dels quals són pesats. Cal recordar que en els darrers 15 anys s'han fet petites actuacions de conservació en aquest tram de la via, però des del 2005 no se n'havia fet cap per millorar tot el paviment. "Amb el restabliment del ferm s'ha reduït el renou que provoquen els vehicles que hi transiten. També hem aprofitat per a millorar la intersecció de Son Fe, un lloc que dona accés a moltes finques particulars amb un accés perillós, que impedia una visibilitat correcta per accedir a la carretera", ha explicat Sevillano.

En concret, s'han eliminat i sanejat les parts afectades del tram, i posteriorment s'ha posat el ferm. Al tram, que consta d'un traçat recte d'una amplada mitjana de 10 metres, també s'han fet tasques per facilitar que, quan plou, se'n vagi ràpidament l'aigua de pluja, la qual s'ha canalitzat mitjançant drenatges. Així mateix, s'han sanejat els flonjalls i s'ha disposat una capa de pintura i senyalització horitzontal nova.

stats