Societat 14/07/2019

La Federació de Veïns reclama que Palma "deixi de fer el ridícul" amb els vessaments fecals a les platges

Demana que entitats i empreses pressionin Cort per aconseguir solucions immediates

Ara Balears
2 min
Tanquen al bany la platja de Can Pere Antoni per vessaments d'aigües mixtes ocasionats per les pluges

PalmaLa Federació de Veïns de Palma demana que les entitats cíviques i el teixit econòmic pressionin Cort perquè posi fi als vessaments fecals a les platges del municipi i que el batle, José Hila, adopti immediatament les mesures necessàries perquè Ciutat, segons diuen en un comunicat, "deixi de fer el ridícul" i "estigui en boca de residents i turistes per la mala gestió de les seves aigües i el fracàs en la política ambiental del Consistori".

Miquel Obrador, president de la Federació de Veïns, fa una crida a veïns i entitats per pressionar els organismes públics competents perquè cerquin una solució a aquesta situació: "Aquesta Federació de Veïns té el suport de les associacions veïnals, dels navegants, restauradors, clubs marítims i altres entitats, i ara s'han sumat a la nostra causa els hotelers. Per això és necessari que l'Ajuntament es prengui molt de debò aquest problema".

Obrador assegura que estan farts "que cada vegada que cauen dues gotes hagin de tancar aquestes emblemàtiques platges, fet que no només afecta els veïns que vivim al Molinar, al Coll d'en Rabassa o al Portitxol, sinó tots els palmesans".

El president veïnal té clar que "en aquest problema no és qüestió de donar la culpa a un partit, perquè els vessaments els patim des de fa bastants anys. Tots els partits que han dirigit l'Ajuntament en són culpables en major o menor mesura. La veritat és que, per desídia i deixadesa, els palmesans i els turistes tenen por de banyar-se cada vegada que plou per si l'aigua està contaminada".

A més, Obrador afegeix: "Exigim als responsables municipals que cada pic que es tanquin les platges per vessaments –que ens temem que passarà bastantes més veagdes–, no només posin la bandera vermella a les platges pròpiament dites, sinó també a les zones de bany que faran al passeig del Molinar, ja que molts ciutadans també es banyen en aquests llocs".

stats