Yllanes reclama pressupost per a la part energètica del REB

El vicepresident del Govern participa en una mesa de treball de la COP25 

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern, Juan Pedro Yllanes, ha recordat la importància de dotar pressupostàriament el REB, i ha insistit que una de les parts més importants que s'hauran de negociar amb el nou govern espanyol és l'energètica. "La ciutadania balear no ha de pagar més per tenir el mateix que la resta de l'Estat", ha indicat.  Yllanes ha participat aquest dilluns en la mesa de treball de la COP25 Finançament de l'acció climàtica. La responsabilitat de les regions i el sector privat.

Durant la seva intervenció, Yllanes ha fet referència a l'aplicació de la Llei de canvi climàtic per part del Govern i ha destacat la creació de l'Institut Balear de l'Energia (IBE), que serà un comercialitzador d'energia en el futur, a més d'una eina per implantar energies netes. El vicepresident ha explicat que "un percentatge de l'excedent de les energies netes" es destinarà a donar cobertura a les famílies vulnerables.

Pel que fa a la dotació econòmica, Yllanes ha detallat que el pressupost del Govern del 2020 inclou 400.000 euros per a l'IBE, un milió per a parcs fotovoltaics en sòl públic, 1,6 milions per crear comunitats energètiques en el sector hoteler i 1,1 milions per instal·lar plaques solars en els polígons industrials.

El vicepresident també ha assenyalat que els pressupostos del 2020 inclouen 6 milions d'euros per instal·lar punts de recàrrega de vehicles elèctrics. "Apostam per la mobilitat elèctrica, ja que les distàncies curtes al nostre arxipèlag ens converteixen en un escenari perfecte", ha dit. 

Yllanes ha estat acompanyat durant el debat per la directora general d'Acció Climàtica de la Comissió Europea, Yvon Slingenberg; la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, Mireia Mollà, i el president de la Xarxa de Ciutats pel Clima de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Juan Espadas.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF