Publicitat
Publicitat

Vueling i Telefonica s'alien per oferir servei WiFI als avions

L'aerolínia, que instal·larà aquest servei en quatre dels seus avions, es convertirà en la primera companyia europea en oferir WiFi als usuaris

L'aerolínia catalana Vueling ha arribat a un acord amb Telefonica per implantar servei WiFI d'alta velocitat als avions per poder oferir als usuaris una experiència "molt similar" a la que obtenen quan es troben a terra.

Quatre Airbus A320 de la companyia s'equiparan amb servei d'Internet durant el llarg d'aquest any. Vueling es convertirà en la primera aerolínia europea en oferir WiFI d'alta velocitat, un servei que "serà la base" del model de connectivitat a bord, segons han explicat les dues companyies en un comunicat que han emès conjuntament.

En el comunicat, les companyies han especificat que fins ara aquest tipus d'accés a dades no era possible en distàncies tant curtes a Europa com, per exemple, en un vol entre Barcelona i Madrid.

Telefonica ha seleccionat Eutelsat com a proveïdor de la xarxa del satèl·lit i del servei mòbil, mentre que LiveTV, empresa especialista en sistemes d'entreteniment en vols, proporcionarà tot l'equipament a bord de l'aeronau i s'encarregarà de tramitar els certificats necessaris a l'Agència Europa de Seguretat (EASA) per l'ús d'aquesta nova tecnologia a bord.

Telefonica farà servir un satèlit KA-SAT el que marca "una gran diferència amb el que existeix actualment". Aquests satèl·lits són els únics d'oferir connectivitat a 20 megues per segon (Mbps) durant el vol, potència molt similar a la que ofereix l'ADSL a les llars, segons han assenyalat ambdues companyies.

2018 anàlisi

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF