Vox vincula les pasteres amb el terrorisme

El partit d'extrema dreta ha criticat que 21 dels migrants que arribaren a les costes eivissenques estiguin en llibertat

"Ningú recorda que ens mantenim en el nivell 4 d'alerta antiterrorista i que la criminalitat ha augmentat a Eivissa?". Aquesta ha estat la resposta de  Vox  després que el Govern balear deixàs en llibertat (per manca de places disponibles als Centres d'Internament d'Estrangers) 21 dels 51 migrants que han arribat a les costes eivissenques en pastera.

Dels 51 migrants arribats en pastera a Eivissa, 30 han ingressat en CIES i 21 han quedat en llibertat


En un comunicat, el coordinador de Vox Eivissa-Formentera, Jaime Díaz, ha criticat la decisió de l'Executiu balear i ha argumentat que és "impensable" que algú "entri il·legalment en un país, el detinguin i, sense saber qui és o quines intencions té, el deixin en llibertat". També ha destacat que "ens trobam davant un problema de seguretat a Eivissa" perquè "estam omplint els carrers amb persones que desconeixem".

Díaz també ha exigit al Govern que "deixi d'enganar els ciutadans" i ha assegurat que aquests casos sí que tenen "un efecte crida" que provoca un augment de la immigració". Vox ha assegurat que "la immigració il·legal sense control comporta una fractura en la nostra societat, passant per qüestions de salut o delinqüència".

Vox també ha recordat que aquesta situació "no és nova a les Illes Balears" i ha recordat que 17 dels migrants que han arribat aquesta setmana a Mallorca i Menorca també estan en llibertat

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF