Vídeos i jocs interactius per treballar la consciència ambiental durant el confinament

Una passejada virtual per la serra de la Tramuntana i els oficis antics o un qüestionari sobre reciclatge són algunes de les propostes del Consell de Mallorca

Els canals de Venècia nets, imatges de la NASA que evidencien la davallada de la contaminació a la Xina... La lluita contra el coronavirus està reduint la contaminació a escala mundial i a Espanya, un 64%, segons un estudi de la Universitat Politècnica de València (UPV). En aquestes circumstàncies, és un bon moment per intensificar l'educació ambiental i el Consell ha preparat tot un seguit de recursos per utilitzar des de casa.

Aprendre com se separen les diferents fraccions de fems domèstics i poder demostrar amb un qüestionari tot el que s'ha après; recrear espais imaginaris de la serra de Tramuntana amb els seus oficis tradicionals o viatjar amb l'embarcació  Balear per diferents indrets de Mallorca. Són algunes de les possibilitats que ofereixen diversos continguts i propostes que el Departament insular de Sostenibilitat i Medi Ambient ha començat a penjar a les seves xarxes institucionals.

"Mallorca i totes les seves meravelles estaran esperant quan el confinament acabi. Aprofitem per prendre consciència en família de la importància de ser cada vegada més sostenibles en el nostre dia a dia. Aquests vídeos poden ajudar a complir aquest objectiu", ha manifestat la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot. L'equip d'Educació Ambiental ha adaptat part dels seus continguts i n'ha creat altres d'específics al voltant de les diferents matèries que són competència del departament insular.

Dissabte passat el departament va penjar una peça audiovisual en què s'explica com fer un reciclatge correcte dels residus. Dilluns va aparèixer un joc que reforça els coneixements al voltant d'aquest assumpte. A partir de dimecres, es podrà accedir al joc El Boom dels Residus. Dimecres vinent els usuaris podran passejar des de casa per la serra de Tramuntana amb Trescant per la Serra, una recreació de paisatges i oficis tradicionals. Finalment, dimarts 7 d'abril serà el moment de sortir a la mar amb l'embarcació Balear. Tots els continguts es poden trobar  a la web del consell

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF