L'ampliació del camí dels Reis empitjorarà els accessos als col·legis de Palma, segons Vianants en Lluita

L'associació assegura que aquesta obra provocarà un efecte crida i deixarà de banda altres alternatives més sostenibles

Vianants en Lluita s'ha manifestat aquest dijous contra l'ampliació del camí dels Reis que s'ha projectat per permetre més fluïdesa en l'accés a determinats col·legis de Palma, ja que segons l'associació aquest projecte suposa "més del mateix".

"Augmentar la capacitat de les infraestructures per al cotxe té com a conseqüència immediata que es produeixi un efecte crida, perquè, en facilitar l'ús del cotxe privat, es rebutgen qualssevol altres alternatives que puguin trobar-se per a aquests desplaçaments. Resulta incomprensible que, a hores d'ara, els tècnics municipals no coneguin o, pitjor encara, ignorin conscientment, la nombrosa literatura científica sobre la qüestió", explica l'associació.

A més, Vianants en Lluita considera que l'Ajuntament no compleix els compromisos relacionats amb el canvi climàtic de què va ser bandera el batle Noguera, "i que sembla haver oblidat molt ràpidament". Als membres de l'associació els agradaria saber "si el model de ciutat que tenen al cap els nostres polítics té com a referència Copenhaguen o el Caire, i arribam a la conclusió que anam cap a aquest últim".

També creu que no es prenen en compte qüestions molt importants, com són afavorir els accessos per als vianants als col·legis i donar prioritat els qui hi arriben fent ús de mitjans de mobilitat sostenibles, com puguin ser anar a peu o amb bicicleta.

L'organització opina que un ajuntament valent hauria de prendre mesures de gran importància, i recorda que abans que es construís la via de cintura hi havia un servei de transport escolar generalitzat en tota la ciutat que, si es restablís, pal·liaria en gran manera l'absurd caos circulatori que hi ha en l'actualitat, motivat per l'activitat docent.

També pensa que han de limitar-se dràsticament les velocitats en les proximitats dels centres educatius, i li crida l'atenció que en el tristíssim succés de l'atropellament mortal d'una menor esdevingut al costat del col·legi de Mare Alberta, no hagin estat qüestionats els límits de velocitat de la zona i, per extensió, en les de tots els centres escolars.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF