La Federació de Veïns de Palma exigeix el tancament de les platges a la nit davant l'augment de contagis

Reclama a l'Ajuntament que adopti mesures "més clares, contundents i restrictives" per afrontar l'increment de casos de covid-19

El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, Joan Forteza, ha remès aquest dilluns una carta al batle de Palma, José Hila, en la qual demana el tancament cautelar de les platges del municipi a causa de l'augment de contagis per coronavirus, segons ha informat l'agència Efe. L'entitat assegura en una nota que la falta de responsabilitat dels ciutadans davant el virus és "evident", així com la falta d'"efectivitat i objectivitat" en les mesures adoptades pel Govern, per la qual cosa exigeix a l'Ajuntament que adopti mesures "més clares, contundents i restrictives" per afrontar l'increment de casos positius.

Els casos actius de covid-19 es disparen a les Illes en dues setmanes

La federació proposa al Consistori que es decreti el tancament de les platges de Can Pere Antoni, Ciutat Jardí, el Penyal i la Platja de Palma entre les 21.00 i les 8.00 hores, mesura que s'hauria d'aplicar durant dues setmanes amb la condició d'evitar les trobades, les celebracions i botellades en aquests espais.

"Malgrat les nombroses denúncies que fa la ciutadania, la policia local no arriba a actuar o ho fa de manera molt tímida i sense resultats positius", puntualitzen les associacions de veïns. A més, també proposen a Cort que aprovi un decret urgent d'instrucció per concretar "de manera clara i eficient" quin ha de ser el protocol d'actuació dels policies municipals per controlar l'espai públic, sobretot en l'ús correcte de terrasses de bars i restaurants durant els rebrots.

La federació destaca que, tal com va reconèixer divendres passat la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, "les terrasses són un dels llocs on es produeixen més incompliments". De la mateixa manera, insisteixen que aquestes dues mesures haurien d'anar acompanyades d'una campanya de neteja i desinfecció dels carrers i places de la ciutat i així eliminar el virus dels espais públics.

Nou rècord de brots de coronavirus a les Balears, amb 38 en una setmana

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF