S'atura la recerca a la mar a s'Illot, tot i que es creu que hi pot haver víctimes dins cotxes enfonsats

"Veim bocins de cotxes dins la mar", destaca un dels socorristes de la platja

Efectius de Salvament Marítim i del grup especial d'activitats subaquàtiques de la Guàrdia Civil han suspès, de moment, les tasques de salvament a la zona de s'Illot, ja que, a pesar de la possibilitat que apareguin noves víctimes dins els cotxes que varen ser arrossegats a la mar, les condicions de visibilitat fan difícil veure sota l'aigua.

Fonts de la Guàrdia Civil han assenyalat que encara falten trobar tres cotxes, dos de buits i un en què possiblement hi ha víctimes. "Diversos testimonis ens han dit que en un dels cotxes hi havia gent. Alguns varen veure persones copejant els vidres", expliquen. Les condicions de la mar, que a hores d'ara està molt moguda, fan impossible que trobin res d'allò que està enfonsat. Però l'helicòpter de la Policia Nacional i el grup especial d'activitats subaquàtiques de la Guàrdia Civil no aturen la recerca, atès que hi pot haver troballes en superfície.

Un testimoni ha declarat a l'ARA Balears que durant la nit d'ahir algunes persones que varen anar a canviar el cotxe de lloc per evitar que fossin afectats per les pluges varen ser sorpreses per les torrentades i podrien haver acabat a la mar.

En un dels vídeos que circulen per les xarxes i que sembla gravat a s'Illot es pot veure un cotxe que es dirigeix a gran velocitat cap a la mar. Els que l'enregistren comenten que està ocupat.

Bocins de cotxes dins la mar

Els socorristes de s'Illot vigilen prismàtics en mà la mar. Els policies no aturen de cercar per l'arena. Molta gent va veure com el torrent s'emportava els vehicles dins la mar. Alguns tenien els llums encesos. De moment, només hi ha confirmades tres víctimes en aquesta localitat de Llevant, però no es descarta que n'hi hagi més.

"Veim bocins de cotxes dins la mar. No els podem veure sencers perquè estan enfonsats, però segur que n'hi ha", explica un dels socorristes.

Emilio Berja, resident a s'Illot, sortí al carrer cap a les 23 h. "Baixava una quantitat d'aigua impressionant, i molts turistes volien llevar els seus cotxes de devora el torrent", explica. De cop, "arribà una gran quantitat d'aigua i s'emportà, com a mínim, cinc cotxes", diu. "Dos tenien els llums encesos i crec que podia haver-hi gent". Emilio no sap "com ha pogut resistir el pont" aquesta torrentada. "He estat tot el vespre sense dormir, perquè la padrina de la meva dona té un forn on ha entrat aigua. Per sort, viu en un pis alt i l'aigua no ha entrat a casa seva". 

El turista alemany Rainer Bresser va sortir del seu hotel, alarmat per la quantitat d'aigua que queia. "Estava molt espantat, i vaig quedar impactat en veure un cotxe que anava cap a la mar amb els llums d'emergència posats. Esper de debò que no hi hagués ningú dins". Rainer també va veure "animals, mobles i geleres de gelats arrossegats per la força de l'aigua". "Mai a la vida havia tingut una experiència així".

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF