Valtonyc es podria entregar dilluns a la justícia

Han passat 10 dies des que es llançà l'ordre de recerca internacional

El raper Valtonyc podria personar-se als jutjats del país on s'amaga des de fa quinze dies, segons informa ' Diario de Mallorca', que s'ha pogut posar en contacte amb el seu nou advocat.

Segons Gonzalo Boye , qui ja havia afirmat que fugir de la justícia no havia estat una passa assenyada, el raper de sa Pobla compareixerà dilluns als jutjats ja sigui de Bèlgica, on se'l situa, com de Suïssa, on també s'ha dit que podria ser.
Tot i no saber-ne la destinació, allò cert és que és a l'exili, com ha pogut confirmar aquest diari, des de dies abans que acabàs el termini per presentar-se a una presó, que s'exhaurí el 24 de maig.

La fugida sorpresa de Valtonyc de les Illes va ser possible gràcies a la intendència del procés independentista de Catalunya, ja que la sortida es produí amb l'ajuda de gent que hi està vinculada. Posteriorment, de fet, nomenà el seu nou advocat, Gonzalo Boye , qui defensa també els exconsellers catalans Toni Comín i Meritxell Serret.

Des de l'exili per evitar entrar a la presó, el darrer que es coneix sobre Valtonyc és l'acció de suport organitzada en el Parlament Europeu de la mà del BNG i amb la participació del grup de suport del raper de sa Pobla.

Valtonyc ha de complir una condemna de presó de tres anys i mig per tres delictes d' enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF