Valtonyc a Facebook: "Que m'enviïn a presó si volen, continuaré somrient"

Aquest dimarts se sabrà si el Tribunal Suprem ratifica la condemna del raper a tres anys i sis mesos de presó que va imposar l'Audiència

Josep Miquel Arenas Beltran 'Valtonyc' sabrà aquest dimarts si la condemna de tres anys i sis mesos de presó a la qual el va condemnar l'Audiència Provincial el febrer de l'any passat per enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces contingudes a les seves cançons és ferma. 

Esperant la resolució, el raper va publicar en el seu perfil de Facebook un missatge amb una fotografia de quan tenia 18 anys (ara en fa sis), quan succeí tot. Valtonyc acaba dient "que m'enviïn a presó si volen, continuaré somrient com a la fotografia perquè tenc la consciència tranquil·la, perquè no he fet res dolent i perquè ens han donat tants pals, summergit en tanta precarietat i ens han llevat tant que ja no tenim ni por". 

"Somric avui, somriuré demà i sortiré somrient d'aquí a quatre anys. Això no ho pot canviar ni una condemna ni cap institució", afegeix. 

Valtonyc fa un repàs de com va viure la seva detenció el passat 23 d'agost del 2012. Assegura que "no em meresc compartir cel·la amb gent que ha matat, robat, violat i fet mal a altra gent". En cas d'anar a presó, només "per unes cançons", lamenta, perdrà la seva feina i es distanciarà de la seva família i els seus amics, "per crear, per expressar-me, per unes obres". 

"Em tancaran a presó", diu, "per opinar, per assenyalar culpables i perquè Espanya és i continua sent un país feixista on es reprimeix i es persegueix gent". 

La publicació a primera hora del matí de dimarts ja era a punt d'arribar als 6.000 comentaris.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF