Valtonyc: "Ara és un moment històric per reclamar la nostra llibertat d'expressió i defensar la nostra llengua"

Aquest dissabte s'han convocat concentracions davant dels ajuntaments a partir de les 19h per donar suport al raper

Can Alcover ha acollit l'assemblea de suport per Josep Valtonyc. El raper ha dit als assistents que "aquest és un moment històric per reivindicar la llibertat d'expressió i la nostra llengua". També els ha agraït les mostres de suport i, referint-se a les manifestacions i els actes reivindicatius que es preparen, ha dit "no us desgasteu, això és per a tots nosaltres. Us heu d'organitzar, militar; hem vingut aquí per posar fi a la injustícia". 

El raper Valtonyc ja ha dit que recorrerà la sentència al Constitucional i a Estrasburg. En concret, el raper presentarà un recurs d'empara al Constitucional. Aquest recurs no suspèn, per norma general, l'entrada a la presó. De fet, es preveu que en 15 o 25 dies rebi la interlocutòria d'arrest per ingressar-hi. 

 

Una trentena de persones del Grup de Suport a Valtonyc s'han reunit al centre de Can Alcover, a Palma. Més tard s'ha reunit també l'assemblea a la qual hi havia unes vuitanta persones. A la reunió també hi ha assistit Neus Truyol, la número 2 de MÉS per Palma, i la regidora de Podem Aurora Jardhi.

Truyol ha dit que s'oferirà a fer visible la causa al ple de Cort d'aquest dijous amb camisetes. 

Des del grup de suport a Valtonyc han convocat concentracions davant dels diferents ajuntaments de Mallorca. Aquestes concentracions començaran a partir de les 19h per donar suport al raper. També es prepara una manifestació a Palma la segona quinzena de març. A més, els Glosadors de Mallorca preparen un acte per reclamar-ne la llibertat. 

 

A principi d'estiu la solidaritat econòmica que va rebre Josep es va destinar a la caixa de resistència, però finalment va ser embargada pel jutge. Avui dematí membres del Grup de Suport a Valtonyc ja han creat una altra caixa de resistència i s'han assessorat de com ho poden fer perquè no els la tornin a embargar. 

La recaptació es destinarà a pagar la multa de tres mil euros reclamada pel Tribunal Suprem. 

El Suprem confirma els 3 anys i sis mesos de presó per a Valtonyc

Un dels seus companys ha declarat: "En Josep ha rebut molt de suport d'amics, de coneguts, de gent de totes edats", "també hi ha hagut manifestacions convocades arreu del món, des de Miami fins a Dublín".  Ha afegit: "El pís s'ha aixecat i ha mostrat la seva solidaritat: els jutges, els artistes, totes les persones de referència s'han pronunciat per donar-li suport". 

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF