Societat 21/12/2019

El VAR mata un Mallorca innocent

El partit contra el Sevilla ha estat marcat per les decisions del videoarbitratge

Ara Balears
El VAR i l'efectivitat del Sevilla deixen el Mallorca a prop del descens

PalmaEl Sevilla de Julen Lopetegui ha derrotat aquest dissabte el Mallorca (0-2) amb gols de Diego Carlos i Ever Banega, de penal. El partit ha estat marcat per les decisions del videoarbitratge, que ha anul·lat un gol d'Ante Budimir i ha deixat en mans de Gil Manzano la decisió d'assenyalar la pena màxima que ha estat l'origen del segon gol sevillista.

Ara el Mallorca haurà de veure què fa el Celta per saber si acomiada el 2019 en la zona de descens o no, en un any que serà recordat pels mallorquinistes durant molt de temps després de tornar a pujar a Primera.

A l'inici del partit el Malorca ha tingut una gran oportunitat amb un xut de Lago Junior, però el davanter ha llançat la pilota per damunt el travesser. A mesura que passaven els minuts, els de Lopetegui han apujat la intensitat i en el minut 20 Carlos ha marcat un gol de cap. Quan tot semblava indicar que l'equip sevillista se n'aniria al descans amb avantatge en el marcador ha arribat la jugada que ha encès les graderies de Son Moix, després que l'àrbitre, després de revisar l'acció amb el VAR, hagi anul·lat d'Ante Budimir en el minut 42.

El col·legiat ha donat validesa a l'empat vermell, però ha estat corregit pel VAR, després d'uns instants d'espera i amb les enèrgiques protestes del públic i dels jugadors i els tècnics del Mallorca. De fet, Salva Sevilla, Kubo i Budimir han protestat reiteradament.

El videoarbitratge ha tornat a intervenir en contra dels mallorquinistes en el minut 62. Bava ha trepitjat Joao Jordan abans d'allunyar la pilota i el col·legiat ha assenyalat el penal després de consultar el VAR, de nou, enmig de les reclamacions del públic i els jugadors locals.

Els dos gols d'avantatge del conjunt sevillà han estat una llosa molt pesada per als balears, que ho han intentat fins al final, sense èxit, perquè la saga visitant s'ha mostrat segura i expeditiva.