USO assegura que Educació ha discriminat la concertada en el projecte de pressupostos

El sindicat majoritari denuncia que la partida destinada és "insuficient"

El sindicat majoritari de la concertada, USO Illes Balears, ha denunciat aquest dijous que se senten "discriminats" pel projecte de pressupostos i assegura que la dotació per a 2019 és "insuficient". Per aquest motiu, exigeix a Educació que "modifiqui i augmenti" aquesta partida.

USO manifesta que les partides destinades a l'educació pública i concertada, les dues sostingudes amb fons públics, dels tres darrers exercicis (2017, 2018 i 2019) denoten una clara discriminació cap a la concertada per part de la Conselleria, ja que "els increments en ambdues xarxes no s'han fet equitativament".

Educació ha anunciat que disposarà per a l'exercici del 2019 d'un pressupost de mil milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 6,9% en relació amb el pressupost de 2018, que va ser de 935,44 milions d'euros.

A la pública li ha correspost un increment de 65,5 milions d'euros des de l'any 2017, inclòs un augment de 40 milions respecte de l'any passat, mentre que la concertada haurà percebut un augment de 14 milions des de 2017, un increment anual d'uns "irrisoris" set milions.

"Aquesta desigualtat en l'increment respon a la voluntat del Govern de continuar apostant per l'educació pública en detriment de la concertada, tot i que aquesta darrera dona un servei públic a gairebé un 40% de l'alumnat de les Illes Balears", declara el sindicat.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF