El sindicat UOB exigeix a Educació que investigui les acusacions a la directiva de l'IES Arxiduc

L'entitat assegura que fa temps que té coneixement de queixes de docents per assetjament psicològic i laboral

El sindicat educatiu UOB ha exigit al Govern balear en un comunicat que investigui el cas de les acusacions en les xarxes socials a la direcció de l'IES Arxiduc Lluís Salvador arran d'un vídeo publicat per l'Executiu a Instagram. La publicació acumula centenars de comentaris de persones que s'identifiquen com a alumnes i exalumnes i acusen la direcció d'abús de poder, racisme, masclisme, faltes de respecte i assetjament laboral.

L'entitat sindical assegura que "fa temps" que té coneixement de queixes per part de professors relacionades amb "assetjament psicològic i laboral, baixes per depressió, atacs d'ansietat, por de denunciar els fets, peticions de trasllats obligats per haver rebut un tracte discriminatori per motius pedagògics i ideològics", diu en el comunicat.

Educació va assegurar a l'ARA Balears que no hi ha cap queixa oficial per part de professors, famílies ni docents. La UOB els acusa de "fer veure que desconeixien la situació del centre". "El problema ja no és un equip directiu, sinó les altes instàncies de la Conselleria que han mirat cap a una altra banda i s'han convertit en còmplices", prossegueixen.

Educació treu pes a l'allau de crítiques a l'IES Arxiduc Lluís Salvador arran d'un vídeo del Govern

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF