INFÀNCIA

UNICEF presenta 'La garantía del derecho a la educación en la etapa 0-3 años'

En el marc de la col·lecció 'Cuadernos para el debate', es presenta un estudi que reclama l'Educació Infantil com un dret universal

La seu d'UNICEF a Palma ha estat el marc triat per a la presentació de l'estudi de 'Cuadernos para el debate' dedicat a 'La garantía del derecho a la educación en la etapa 0-3 años: una inversió necessària i rendible'. El document cerca que totes les famílies tinguin la possibilitat d'accedir a una escola 0-3 que sigui inclusiva i de qualitat, sense que hi hagi limitacions per diferents motius, sinó igualtat d'oportunitats.

Mercedes del Pozo, presidenta d'UNICEF Comitè Balears, ha presentat el document amb l'autora, M. Ángeles Espinosa, de l'Institut Universitari UAM-UNICEF de Necessitats i Drets de la Infància i l'Adolescència (IUNDIA), al conseller d'Educació i Universitat, Martí March; el director general d'Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas; la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, i la diputada parlamentària Laura Camargo.

Segons explica Espinosa, “la intenció és oferir una eina àmplia i accessible. L'educació és un dret de tots els nins i nines que s'ha de garantir independentment del seu origen i la seva condició. I ha de garantir-se en tots els àmbits: cognitiu, afectiu, social i emocional. De la situació actual es dedueix que és imprescindible una inversió suficient per garantir l'accés de la infància al primer cicle d'Educació Infantil, i també la necessitat de treballar en coordinació amb les diferents administracions, a escala autonòmica, estatal i internacional”.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF