La Unesco aprova l'ampliació de la Reserva de la Biosfera de Menorca a 500.000 hectàrees

La nova delimitació convertirà l'illa en la zona amb aquest títol amb més superfície marina de la Mediterrània

La Unesco ha aprovat aquest dimecres l’ampliació i rezonificació de la Reserva de la Biosfera de Menorca, que passarà de les 70.000 hectàrees actuals a 500.000. La decisió s’ha comunicat durant el transcurs de la reunió anual del Consell Internacional de Coordinació, a París. La nova delimitació convertirà Menorca en la Reserva de la Biosfera amb més superfície marina de la Mediterrània. L’ampliació contribuirà a la conservació del sistema marí i permetrà l’aplicació de noves polítiques de sostenibilitat. Es delimitaran dues zones nucli, el Parc Natural de l’Albufera del Grau i la reserva marina del nord de l’illa.

La presidenta en funcions del Consell de Menorca, Susana Mora, ha atribuït aquest assoliment “a l’esforç de la societat menorquina i el seu compromís amb la Reserva de la Biosfera. Des del Consell assumim el nou repte amb responsabilitat prenent el pols al canvi climàtic per convertir el nostre territori terrestre i marí en un lloc referent en matèries de sostenibilitat i equilibri entre l’activitat humana i el medi ambient”.

L’informe elaborat pel Consell de Menorca fou presentat l’any 2017 al Comitè Espanyol del programa MaB de la Unesco, amb l’objectiu de rebre l’aprovació i ser reenviat posteriorment a instàncies superiors. També ha tingut el suport de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i la Mar del Ministeri per a la Transició Ecològica del govern espanyol, així com de la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF