La UIB farà proves específiques d'admissió per als estudis d'Educació Infantil i de Primària

Aquesta mesura s'implantarà, per primera vegada, el curs 2020-2021

El curs 2018-2019 la UIB durà a terme un estudi pilot consistent en el desenvolupament de proves específiques que tindran com a objectiu valorar la competència comunicativa en castellà i en català, les habilitats interpersonals, la motivació intrínseca i l'orientació cap al desenvolupament professional. Aquestes proves s'implantaran, de manera efectiva i per primera vegada, per a l'admissió del curs 2020-2021.

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet, han presentat aquest dimecres les línies mestres del pla de millora de la formació inicial del professorat, ja iniciat l'any passat, que s'aplicaran en l'actual curs 2018-2019 als estudis d'Educació Infantil i d'Educació Primària i al Màster en Formació del Professorat de la UIB.

March ha manifestat que "l'objectiu d'aquestes proves és atreure els candidats més adequats per ser docents". Pel que fa a la formació específica, el conseller ha explicat que per a aquest curs acadèmic s'han convocat diferents cursos, amb diferents edicions adreçades a professors de la UIB dels graus d'Infantil i de Primària i del Màster en Formació del Professorat.

Per altra banda,  el curs 2018-2019 es continuarà el procés de revisió del funcionament de les actuals pràctiques. March ha exposat que s'estan dissenyant mesures de millora a partir de la feina conjunta entre el professorat de la universitat i el professorat dels centres de referència. "L'objectiu d'aquestes mesures és fomentar metodologies innovadores entre els docents de la UIB i la innovació amb la participació de professors de les tres etapes educatives corresponents (Infantil, Primària i Secundària)", ha afirmat el conseller.

EDICIÓ PAPER 22/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF