La UIB cerca quasi 50 nous professors associats per a la Facultat de Medicina

El desplegament de noves assignatures clíniques obliga la universitat a incorporar professionals sanitaris dels principals hospitals de Mallorca

La Universitat de les Illes Balears ha publicat una convocatòria de 49 places de professor per a la Facultat de Medicina per fer front al desplegament de noves assignatures en el quart any d'aquests estudis a partir d'octubre. Per tal d'ampliar la plantilla de docents, s'utilitza la figura del professor associat, en la majoria dels casos, d'una hora de docència, amb un sou que se situa per davall dels 100 euros mensuals.

Aquesta convocatòria, que es tanca el 18 de març, ofereix places de diverses especialitats. En destaca la demanda de nou metges d'Obstetrícia i Ginecologia. També se sol·liciten especialistes en Patologia Medicoquirúrgica en les següents especialitats: Sistema Cardiovascular, Aparell Digestiu i Sistema Nerviós. Altres metges que s'incorporaran són professionals amb coneixements de l'aparell urinari, el sistema respiratori, l'endoscòpia i i la cirurgia robòtica.

La major part són noves assignatures del quart curs de Medicina. Així mateix, aquestes places tenen un horari prefixat al qual el professor, que obligatòriament ha de tenir una altra activitat, s'ha d'adaptar.

En les altres convocatòries, una bona part dels professors incorporats provenien dels principals hospitals de les Illes, Son  Llatzer  i Son Espases, tot i que alguns també provenien del sector privat o d'altres centres mèdics de menors dimensions.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF