La UIB acull més de 5.200 futurs científics de Mallorca

'Ciència per a tothom' és una mostra en què els infants i joves de Mallorca aprendran ciència i tecnologia

La Universitat de les Illes Balears acollirà 5.235 nins i nines de 77 centres escolars de Mallorca i els ensenyarà el paper de la ciència a la universitat a través de les jornades 'Ciència per a tothom'. Entre els dies 10 i 12 de maig, els infants i joves podran visitar, observar, tocar i experimentar gràcies a 61 propostes científiques i tecnològiques que els acostaran a l’aventura de pensar i descobrir.

El Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (Port-UIB) organitza 'Ciència per a Tothom' amb el patrocini de la Vicepresidència, la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme, la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears, l’Obra Social la Caixa, Red Eléctrica de España, Santillana Illes Balears i Labolife.

Activitats per jugar amb la ciència i la tecnologia

Els 5.235 futurs químics seran guiats per 450 alumnes voluntaris de la UIB. Les 61 activitats seran impartides per 60 professors de la Universitat. Les activitats científiques i tecnològiques que més destaquen són 'Els químics reciclam', una activitat pensada perquè els infants entenguin la importància de separar els residus per al reciclatge; 'Com es transmet el bacteri Xylella fastidiosa?'; 'Museu Virtual Macintosh', que és una altra activitat en la qual es durà a terme un passeig de realitat virtual en 3D per un museu virtual en què s'explica l'evolució de l'equipament de la famosa marca Macintosh, i el taller 'Plantes en acció', que demostrarà als alumnes com les plantes, sense ulls ni orelles, responen al que passa al voltant. Així mateix, és destacable 'Ecoalimentació: afecta la teva dieta al planeta?', una botiga d'aliments en què els preus no es basen en una moneda determinada, sinó en la quantitat d'aigua gastada i la quantitat de CO₂ emesa en el procés de producció dels productes que s’hi venen.

D'altra banda, cal destacar la presència de l’Institut Nacional de Ciberseguretat d’Espanya (Incibe) en el 'Ciència per a Tothom', que durà a terme l’activitat 'El teu espai de ciberseguretat', en què els participants posaran a prova els coneixements en matèria de ciberseguretat i ús responsable de la xarxa i coneixeran les situacions amb què es poden trobar a internet.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF