La UGT registra la convocatòria de vaga del 8 de març

Així es dona cobertura legal de 24 hores a les dones que vulguin aturar durant tota la jornada

Dirigents de la UGT han registrat aquest dijous la convocatòria de vaga general del 8 de març, Dia internacional de la dona, amb cobertura de 24 hores.

La Secretaria de Polítiques Socials i Igualtat de la UGT, Xisca Garí, ha manifestat que aquest any "hem fet una passa més" en la convocatòria d'una "vaga feminista mixta" en donar cobertura legal a les persones que vulguin aturar durant tota la jornada.

Per als treballadors que no vulguin fer vaga la jornada completa, l'horari proposat pel sindicat va de les 12 a les 14 h en el torn de matí i de les 16 a les 18 h en el de capvespre. En el cas de les jornades contínues de nit, proposen aturar les dues primeres hores del torn que comença el 8 de març.

"No hi ha igualtat en cap àmbit de la vida", ha afirmat Garí, i ha afegit que la discriminació de la dona en el món laboral és "indiscutible", ja que són les dones treballadores les que "lideren" les taxes de temporalitat i precarietat i els salaris baixos.

Així mateix, ha insistit que per reduir la "discriminació laboral" de les dones hauria de ser obligatori el registre de plans d'igualtat en les empreses de 50 treballadors o més, i aprovar una llei d'igualtat i transparència salarial. "S'ha de tenir un control dels que ocupen els càrrecs dins de l'empresa, dels que cobren els complements de qui es promociona", ha explicat Garí.

Per la seva banda, el secretari general de la UGT, Alejandro Texías, ha subratllat que és necessari que el conjunt de la societat s'impliqui contra el problema de la discriminació de les dones. Texías confia que el 8 de març hi hagi una "gran marea" als carrers en protesta contra les violències masclistes i per reclamar més igualtat.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF