La UGT denuncia l'IB-Salut per denegar de manera "automàtica i arbitrària" els permisos dels treballadors

Segons el sindicat els treballadors demanen el permís amb l'antelació suficient, a vegades més d'un mes

El sindicat UGT ha denunciat el Servei de Salut per considerar que està denegant totes les sol·licituds de permisos dels treballadors, una situació que afecta en especial els treballadors de l'Hospital Son Espases, sobretot els zeladors. "Se'ls deneguen de manera sistemàtica i sense justificació objectiva tots els permisos que demanen", diuen en una nota informativa.

Per aquest motiu, la UGT ho ha posat en coneixement de la Gerència de l'Hospital, tot i que no han obtingut resposta. Entren així a la via judicial, "ja que entenem que el procediment és del tot irregular, vulnera els drets dels treballadors d'aquest col·lectiu a planificar la conciliació de la vida laboral amb la familiar".

Segons el sindicat els treballadors, demanen el permís amb l'antelació suficient, a vegades més d'un mes. La denegació arriba a vegades en qüestió de minuts, al·legant "necessitats del servei". La UGT considera que hi ha una manca de planificació, ja que és una situació mantinguda en els temps "i que se suma a altres condicions laborals insatisfactòries" com són la mobilitat excessiva, la poca cobertura de les baixes o els canvis de torn setmanals.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF